V sredo, 10. aprila ob dnevu odprtih vrat, so nas v enoti Bresternica obiskali vojaki, pripadniki Slovenske vojske iz vojaške enote Maribor. Prišel je en vojak in dve vojakinji, ki s seboj niso imeli orožja, temveč ogromno drugih zanimivih stvari. Na začetku smo naredili postroj in prisluhnili slovenski himni.

Sledila je vojaška vadba in razgibavanje v krogu. Otrokom so nato pokazali vojaški avto ter velik del opreme, in sicer: nahrbtnike z opremo, lopate, čelado, daljnogled, slušalke, vojaški jopič z opremo, spalno vrečo in še in še …

Pri opremi so dodali opis in uporabo. Nazorno so nam vse demonstrirali in prikazali. Otrokom je bilo zanimivo pomerjanje oblačil, vojaškega jopiča in čelad ter spalne vreče, v katero so se z veseljem ulegli.

Naučili smo se, kako prepoznati vojaka slovenske vojske, kakšno uniformo in kapo nosi. Veliko otrok je dovolilo, da so jih vojaki namazali z maskirno barvo po obrazu.

Otroci in zaposlene smo imeli za njih veliko vprašanj, na katera so nam z veseljem odgovorili.

Od vojakov smo prejeli spominski kovanec.

Srečni obrazi otrok so nam povedali, da so v družbi vojakov preživeli nepozabno dopoldne. V imenu otrok in strokovnih delavk enote Bresternica se vojakinjama in vojaku Slovenske vojske iskreno zahvaljujemo za obisk.

Ob koncu smo jim v zahvalo dali narejeno sovico s posvetilom.

Zapisala Anja Esih

Dostopnost