V nedeljo 17. 3. 2024 se je vrtec Borisa Pečeta Maribor, enota KOŠAKI v okviru projekta EKO vrtec predstavil na sejmu Altermed. Svoje dejavnosti smo predstavili na razstavnem prostoru z naslovom »Kaj vse nam buča lahko da«. S sodelovanjem na sejmu smo želele ozavestiti obiskovalce, kako zmanjšati količino zavržene hrane in  tako smo z bučami želele prikazati kako lahko posamezno živilo uporabimo v celoti, brez da kaj zavržemo.

Na razstavnem prostoru smo obiskovalcem ponudile izdelke, katere smo skupaj z otroki pripravili v vrtcu in sicer bučni namaz, bučno marmelado ter letake z recepti, katere so si obiskovalci lahko vzeli domov. Z fotografijami smo predstavile tudi dejavnosti, katere smo izvajali v vrtcu, kot so zbiranje in razstava različnih buč, športne bučne igre na prostem, čiščenje buč, spoznavanje notranjosti buče, sušenje semen, učenje pesmi o buči, likovne dejavnosti na temo buč, bučne palačinke, bučna marmelada, bučni polpeti, bučni namaz in kruh z bučnimi semeni. V zimskem času smo iz odpadkov buče izdelali hrano za ptice …

Obiskovalci so bili zelo navdušeni nad našo ponudbo, predstavitvijo, bučnimi dobrotami in recepti.

Tudi s strani komisije smo dobili pozitivne odzive, saj je bilo ugotovljeno da smo zajeli vsa področja kurikuluma in da je bil v ospredju senzorični pristop, kar je to šolsko leto naša prednostna naloga.

                                                                                                                               Zapisala: Maja Ozmec, dipl. vzg. pred. otr.

Dostopnost