V enoti Kamnica se je v sredo, 27. 3. odvil nepozaben športni dan, ki je otroke popeljal v svet odbojke. Posebno presenečenje pa je bil obisk gospoda Petra Možiča, priznanega trenerja odbojke, ter očeta znanega reprezentanta v odbojki, Roka Možiča.

Otroci iz skupin Modre, Zelene in Rdeče sobe so se z navdušenjem pridružili vadbeni uri pod vodstvom Petra Možiča, ki je obiskal vrtec in jim predstavil osnove tega dinamičnega športa.

Med vadbeno uro so otroci imeli priložnost spoznati osnovne principe odbojke. Pod budnim očesom »trenerja« so se učili pravilnega prijema žoge, tehnike odbijanja žoge ter osnovnih elementov igre. Trener Možič je s svojim strokovnim znanjem, a hkrati igrivo in prijazno naravnanostjo, otroke popeljal skozi različne vaje in igre, ki so razvijale njihove motorične sposobnosti ter koordinacijo.

Otroci so bili navdušeni nad možnostjo spoznavanja novega športa in učenja od pravega strokovnjaka. Petra Možiča so pozorno poslušali in se z veseljem udeležili vseh vaj, ki jih je pripravil zanje. Njegova igrivost in pozitivna energija sta otroke še dodatno navdušili, ter jih spodbudili k aktivnemu sodelovanju.

Poleg vadbe je bil športni dan tudi priložnost za sproščeno druženje s Petrom Možičem. Otroci so imeli priložnost postavljati vprašanja in se z njim pogovarjati. Možnost igranja z odbojkarsko žogo in učenje od takšnega strokovnjaka je za otroke predstavljala neprecenljivo izkušnjo, ki jo bodo zagotovo dolgo pomnili.

Obisk Petra Možiča je bil za otroke v vrtcu nepozaben dogodek, ki jim bo ostal v lepem spominu. Spoznavanje osnov odbojke pod vodstvom izkušenega trenerja je otroke navdušilo ter jim odprlo nova vrata v svet športa. Takšna srečanja pomembno prispevajo k razvoju otrokovega navdušenja za šport ter spodbujajo zdrav življenjski slog že v zgodnjem otroštvu.

Zapisala Nina Rajšp, dipl. vzg. predš. otr.

Dostopnost