Spoštovani starši!

Kot veste bodo vrata vrtcev na žalost še nekaj časa zaprta. V teh izrednih razmerah, ko žal ne moremo biti neposredno skupaj z vašimi otroki, smo v mislih vendarle z njimi in tudi z vami.

Pogrešamo nasmejane obraze vaših otrok in njihovo veselje ob jutranjem prihodu. Pogrešamo njihovo razposajenost in hrup, ki so ga ustvarjali s svojo prisotnostjo. Pogrešamo tek po hodniku, ko so nam prihiteli v objem. Pogrešamo tiste klice naših imen, ko so potrebovali pomoč. Pogrešamo njihovo toplino, ko so se stisnili k nam in nam sedli v naročje. Pogrešamo njihove radovedne poglede, ko smo jim pripravljali presenečenja.

V teh časih je še posebej pomembno, da zremo v prihodnost z zvrhano mero optimizma ter da lastno pozitivno naravnanost prenesemo na naše otroke. Verjamemo, da kljub temu ta čas s svojimi otroki preživljate na najlepši možen način in ga izkoriščate v polni meri, saj je čas, ki ga namenjate njim, neprecenljiv in čas je največ, kar lahko damo svojim otrokom.

Mislimo na vas in s tem, ko nekomu namenimo drobno misel, ko nekoga pogrešamo , ko nekomu želimo nekaj dobrega, lahko z eno samo pozitivno mislijo naredimo čudeže.

V kolikor vam pa vendarle zmanjka idej za ustvarjanje z vašimi malčki, smo vam pripravili nabor dejavnosti po posameznih področjih Kurikula, katere so vam lahko v pomoč pri preživljanju časa v teh izrednih razmerah. V kotičku za starše objavljamo tudi zanimive prispevke različnih avtorjev in povezav na spletne strani, kjer boste našli še kakšno uporabno informacijo.

Ostanite zdravi in vse dobro,

kolektiv vrtca Borisa Pečeta.

Pripravili smo kotiček za starše, ki ga najdete na naslednji povezavi:

Za starše – dejavnosti na domu

ali pod rubriko Sodelovanje s starši.

Dostopnost