Spoštovani starši in zaposleni!

 V Uradnem listu Republike Slovenije št. 22/22 z dne 19. 2. 2022 je objavljen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok začne veljati v ponedeljek, 21. 2 2022.

Za področje vzgoje in izobraževanja so poglavitne naslednje novosti:

• na področju vzgoje in izobraževanja se opušča ugotavljanje izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT);

 • ukinja se samotestiranje na področju dejavnosti vzgoje in izobraževanja tako za zaposlene kot tudi za vse učence in dijake. V veljavi še vedno ostajajo nekateri ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, in se z njimi zagotavlja varno učno okolje.

Še zmeraj veljavni ukrepi so:

➢ higienski (umivanje rok, razkuževanje prostorov, zračenje prostorov) in se izvajajo enako kot do sedaj. Ob vstopu v vzgojno-izobraževalni prostor je obvezno razkuževanje rok z razkužilom in vzdrževanje varnostne razdalje med osebami, še posebno, če se ne uporabljajo zaščitne maske.

➢ Uporaba zaščitne maske tipa II ali IIR, maske tipa FFP2 ali maske tipa FFP3 (v nadaljnjem besedilu: zaščitna maska) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Še nadalje ni obvezna uporaba zaščitne maske za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti in strokovne delavce pri opravljanju neposrednega dela z otroki. Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/21, 177/21, 185/21, 190/21, 197/21, 200/21, 201/21, 4/22, 8/22, 13/22 in 19/22).

S prijaznimi pozdravi!

                                                                                                                   Ravnateljica:

                                                                                                                   Mateja Bregant, dipl. vzg. predš. otr.

Dostopnost