SPOŠTOVANI STARŠI!

Obveščamo vas, da oddelki vrtca Borisa Pečeta Maribor, od 1. 6. 2020 delujejo skladno z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje.

NIJZ ob nadaljnjem sproščanju ukrepov, posredovanih v dopisu št. 1812-1244/2020-2(346) z dne 28. 5. 2020, še vedno priporoča, da so v ospredju zadostne varnostne razdalje in da se dosledno izvajajo higienski ukrepi. Otroci bodo vključeni v svoje matične skupine.

Od 1. 6. 2020 do 5. 6. 2020 bo poslovni čas še vedno vezan na posamezne oddelke, zato vljudno prosimo, da se držite časa bivanja otroka v vrtcu, katerega ste navedli ob prijavi.

V VRTEC NAJ PRIHAJAJO SAMO ZDRAVI OTROCI (prosimo, da ob prihodu otroka v vrtec, strokovni delavki predate izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec).

NIJZ Priloga 3 Izjava staršev (pdf. datoteka)

Pomembno je, da starši dosledno upoštevate protokol vrtca:

1. Priporoča se uporaba zaščitne maske za starša oz. spremljevalca otroka v primeru, ko ni možno upoštevati varne razdalje.

2. Pred vstopom in izstopom iz vrtca si ustrezno razkužite roke.

3. V garderobo vstopajte posamično in upoštevajte varnostno razdaljo med starši in otroki.

    V kolikor boste zaznali, da je v garderobi prisotnih več staršev in otrok, počakajte, da starš  pred vami otroka odda in odide iz garderobe.

4. Otroka pospremite v garderobo, kjer ga slečete in preobujete, oziroma do terase, kjer bo strokovna delavka prevzela vašega otroka.

5. Zadrževanje staršev oz. spremljevalcev otrok v vrtcu ni dovoljeno. Prav tako ni dovoljeno zadrževanje staršev in otrok na zunanjih površinah vrtca.

6. Uporabljate lahko samo vhod v vrtec, ki ji namenjen vaši skupini.

 

Starši, ki se boste odločili, da otrok še ne boste vključili v vrtec med 18. 5. 2020 in 30. 6. 2020, imate vrtec BREZPLAČEN.

 

                                                                                      Kolektiv vrtca Borisa Pečeta Maribor

Dostopnost