V mesecu marcu, mesecu družine, smo v enoti Bresternica posvetili dan starim staršem.

Zakaj starim staršem?

Odgovor je preprost. Ker so prav stari starši tista neprecenljiva vrednost v otrokovem življenju, so zakladnica idej. So tisti, ki lahko otroke preko radovednosti popeljejo v spoznavanje sveta in k odkrivanju novih izkušenj. Stari starši so čudovita mešanica smeha, skrbnih idej, čudovitih zgodb in ljubezni.

Odziv na vabilo je bil neverjeten. Nasmejani otroci so stare starše popeljali skozi vsakdanji utrip vrtca. V igralnicah so se igrali z družabnimi igrami, sestavljali različne gradnike, slikali, modelirali s plastelinom ipd.

 Otroci so jim ob glasbi zaplesali ples, katerega koreografijo so sestavili sami. Nato smo jih povabili, da se nam pridružijo tudi na prostem, kjer so jih vnuki in vnukinje zaposlili pri različnih igrah z žogo, v peskovniku, na igralih ter pri vožnji s poganjalci. Vzdušje je bilo ves čas veselo in v zraku je bilo čutiti razigranost, srečo, ponos. Ob zaključku so v spomin prejeli majhno pozornost – rožico s posvetilom.                                                                                      

Naš dopoldan je bil zares čudovit. Vsem udeležencem se strokovne delavke iskreno zahvaljujemo. S svojo prisotnostjo ste dodali neprecenljiv kamenček v mozaik otrokovega življenja. Hvala vam, da ste se prepustili in prebudili otroka v sebi in skupaj z vašimi vnuki – vnukicami ustvarili nepozabne spomine.    

Zapisala Anja Esih

Dostopnost