Za zaključek vrtčevskega leta sva se z vzgojiteljico Melito odločili, da najine radovedne in vedoželjne otroke odpeljeva na zaključni izlet. Odločili sva se, da jih bova odpeljali v Wake park v Duplek, saj je tam lepa narava, priložnost za lepe sprehode ob vodi ter opazovanja vodnih živali in velika otroška igrala v obliki motoričnega parka.

Res je lepo opazovati vzhičenost otrok, ko komaj čakajo na izlet skupaj s svojimi prijatelji in vzgojiteljicami. Nekaj otrok je Wake park s starši obiskalo že velikokrat, toda obisk Wake parka z vrtcem, jih je neizmerno veselil.

Zjutraj smo se takoj po zajtrku odpravili na avtobusno postajo, od koder smo se odpeljali v Duplek. Otroci so komaj čakali, da se bodo lahko peljali z avtobusom. Zaradi varnosti se nam je na izletu pridružila tudi vzgojiteljica Jelka, ki je s svojo dobro voljo lepo popestrila naš izlet. Da smo bili varni in vidni, je imel vsak otrok oblečen odsevni jopič. Vožnja z avtobusom je bila za otroke zelo zabavna, otroci so veselo opazovali okolico skozi okno in klepetali s svojimi prijatelji. Lepo je videti, kako malo potrebujejo, da so srečni. Po vožnji z avtobusom smo se odpravili v Wake park, kjer nam je domačinka Melita najprej razkazala okolico. Previdno smo se približali tudi plitvi vodi, kjer so otroci namočili roke v vodo ter vanjo metali kamenje. Tam smo opazovali vodne živali in se pogovarjali o njih. Z Melito sva želeli, da je naš končni izlet ne samo zabaven, ampak hkrati tudi poučen.

Sledila je igra na igralih, kjer so otroci urili svoje motorične spretnosti in se zabavali. Omogočili sva jim tudi spust po otroškem ziplinu, kar je bila za nekatere popolnoma nova izkušnja. Med igro na igralih naju je veliko otrok prišlo vprašati, kdaj bomo imeli malico iz nahrbtnika. Vožnje z avtobusom in malice iz nahrbtnika se je namreč velika večina najbolj veselila.

Odšli smo do klopi, kjer so otroci odprli svoje nahrbtnike in začeli malicati. Vsak otrok je z veseljem pokazal in povedal kakšno malico ima, ter svoje prigrizke podelil s prijatelji. Z Melito sva poseben poudarek pri našem mini pikniku namenili pospravljanju prostora ob odhodu, saj otroke vsakodnevno učiva in spodbujava k skrbi za okolje.

Po malici smo se ponovno odpravili na igrala, potem pa naredili kratek sprehod po okolici in se odpravili nazaj proti avtobusni postaji. Na avtobusu smo vzgojiteljice spet poskrbele za varno pot, vsi otroci so lepo sedeli na svojih sedežih, pripeti z varnostnim pasom. Vožnja nazaj je bila nekoliko bolj umirjena, saj so bili nekateri že kar utrujeni.

Bil je zabaven, poučen, pester in sproščen dan, ki se ga bodo otroci z veseljem spominjali in prav zaradi zadovoljstva otrok je ves trud, ki ga vložiš v takšne stvari,  več kot poplačan. Otroški smeh na igralih, njihovo radodarno deljenje prigrizkov s prijatelji, navdušenje nad vožnjo z avtobusom in super igrali, njihovi objemi nama v zahvalo, so pravi pokazatelj, da delaš dobro. 

Zapisala: Ana Studen

Dostopnost