Mame so osebe, na katere se lahko venomer zanesemo, in so tiste, ki hodijo na večino delavnic in treningov, organiziranih za otroke. Roko na srce, če kaj potrebujemo, rečemo prav mamam, saj vemo, da so nam vedno pripravljene pomagati.

Očetje so mojstri, znajo popravljati polomljene stvari, sestavljati in graditi hiše, zamenjati žarnico, popraviti avtomobile in zamenjati gume. Kar se pa tiče delavnic in dela z otroki, pa se nam zgodi, da jih lahko hitro prezremo. Prav zaradi tega, smo se delavke enote Košaki odločile, da bomo mame vsaj za dve uri razbremenile in dale možnost očetom.  

7. novembra smo delavke iz skupin Sapramiške in Zvezdice Zaspanke organizirale delavnico z naslovom: DELAVNICA MOJSTRA MIHE, namenjena je bila OČETOM. Cilj delavnice je bil, da oče skupaj s svojim otrokom izdela ptičjo hišico. Nekaj materiala je priskrbel vrtec, a očetje so prišli dobro pripravljeni. Zavihali so rokave in v roku ene ure smo imeli prve hišice že narejene. Seveda, saj so tudi otroci zelo pomagali. Bili so pridni kot očetje: sodelovali so pri načrtovanju, zabijali žeblje, risali in pisali na ptičje hišice, brusili les in še bi lahko naštevali.

Nekateri otroci so narejene ptičje hišice pustili v vrtcu in te bodo ponosno krasile naše igrišče, kar je pa najbolj pomembno – pozimi bomo skrbeli, da bo v njih vedno hrana za ptice.

Hvala očetom, da so se udeležili delavnice in hvala, za podarjene hišice.

Dostopnost