Radovednost je mati modrosti in s to mislijo smo vstopili v Teden otroka. V tem tednu smo po vnaprej načrtovanih aktivnostih pod sloganom Zakaji in zatoji radovednosti otrokom v enoti Košaki organizirali različne dejavnosti.

Prvi dan v tednu smo namenili branju zgodbice o drugačnosti. Zakaj smo si različni, kako nas različnost bogati. Sebe smo primerjali s cvetličnim vrtom v katerem cveti veliko cvetlic, ki vsaka s svojo lepoto prispeva k bogastvu različnosti.

Naslednji dan smo v goste povabili ga. Barbaro Kolarič, ki nas je s svojim bogatim glasbenim znanjem naučila pesem O buči. Za konec pa smo strokovne delavke otrokom zapele še pesem Dan ljubezni. V nostalgičnem duhu je pritekla tudi kakšna solzica sreče. Le zakaj čas mineva tako hitro?

In že je bila pred vrati sreda, ko smo se enotno pomerili v tekmovalnih igrah z bučami. Igre so trajale kar celo dopoldne saj je bilo toliko različnih postaj v katerih smo se pomerili v moči, hitrosti, ravnotežju, natančnosti… Igre so zahtevale veliko volje in vztrajnosti. Za nagrado ob sodelovanju pa so otroci prejeli medaljo in jabolko.

Četrtek je bil namenjen ustvarjanju iz naravnih materialov. Da je bilo veselje večje so otroci  material sami nabirali v bližnjem gozdu. V naravnem okolju smo si nabirali nova znanja in spoznavali zanimivosti o gozdu. In že smo dobili odgovor zakaj je v gozdu zabavno. Predšolska skupina otrok se je ta dan odpravila v mesto na ogled predstave o veverički.

Od vseh dni v tednu smo se najbolj veselili petka. Petek je bil dan za sladkanje. Vzgojiteljici Maja in Ines sta pekli palačinke. Vzgojiteljica Medeja pa je preizkusila nov recept z bučkinimi polpeti. Oboje je bilo slastno! Da pa naši trebuščki niso predolgo čakali sta vzgojiteljici Karmen in Amalie  palačinke hitro mazali. Vzgojiteljica Valentina jih  je delila med otroke. Vzgojiteljici  Maja in Larisa sta se z otroki igrali različne igre z velikim padalom. Najmlajša skupina otrok pa je prav tako prišla na svoj račun saj so se s palačinkami posladkali tudi oni. Pri tem sta jim pomagali vzgojiteljici Vesna In Taja.

Teden je kar prehitro minil in že se spogledujemo z novimi zakaji in zatoji prihodnjih dejavnosti.

Zapisala

Ines Godec Žavcer

Dostopnost